Att välja en doft

Parfymer är en vetenskap och delvis ett sätt att genom vår doft komplettera den bild av hur vi vill uppfattas av andra. Helhetsbilden kan därmed tillsammans med exempelvis kläder förstärkas. Det hela är mycket intressant. Hur doftar exempelvis mer konkreta egenskaper som makt? De flesta av oss väljer förmodligen efter vad man själv personligen tycker luktar gott, men någonstans spelar även andras uppfattningar kring hur ens doft uppfattas in. Att parfymera sig är inget nytt i världshistorien. Är man på jakt efter en ny parfym finns det en del termer som om man inte vet vad de betyder kan verka lite förvirrande då det kan finnas olika sorter av samma typ av flaska och doft. Vad är egentligen skillnaden mellan dem?

Parfymer som man köper i butikerna innehåller inte helt koncentrerade oljor då dessa skulle vara alltför starka. Istället späder man ut dem vilken är en av förklaringarna till olika beteckningar. Eau de parfum är vanligen den ädlaste parfymen man kan köpa i butikerna och innehåller 10 till 30 procent koncentration av parfymolja, andel i doftblandningen. Detta gör parfymens doft med intensiv och gör att den doftar längre på kroppen.

Hur mycket parfym man ska bära, vet vi alla kan vara en svår avvägning genom att skapa nysattacker till att det försvinner allt för snabbt. Regeln bör vara att ta på sig parfymen med måtta, och tänka på sin omgivning. Ett tips för att lyckas bättre att spraya på sin parfym på en armlängds avstånd och att undvika att ta parfym på kläderna. Varför inte ta sin parfym där man skulle vilja bli kysst

Posted in Okategoriserade
Scroll to top