Att vara trygg i sin kropp

Om vi människor lär oss att älska oss själva och vara trygga i våra kroppar så kommer vi märka att våra liv blir så otroligt mycket mer tillfredställande.

Låt säga såhär: om vi sitter på ålderns parkbänk och får möjligheten att blicka tillbaka på vårt liv, hur vill vi då se tillbaka på det när det kommer till vår utseendefixering? Vill vi känna att vi tog hand om oss själva eller att vi gömde oss bakom för stora plagg i hopp om att bli osynlig.

Ta tag i din kropp

Du kan ta tag i din kropp på två sätt. Antingen genom att ta tag i ditt hull för att känna hur det känns och hur du mår när du grabbar tag i det. Kanske älskar du dina kärlekshandtag, kanske har du ingenting att grabba tag i. Vi människor är olika och det finns inget rätt eller fel när det kommer till våra kroppar utan mycket handlar om att du själv ska känna att du är nöjd och trivs. På http://stockholmmedicus.se kan du läsa mer om olika behandlingar som kan vara en hjälp på vägen att komma ett steg närmre en kropp du vill leva i. Det är även viktigt att komma ihåg att när det kommer till att ta hand om sin kropp så är det inget ytligt utan snarare tvärt om. Vi tar hand om oss för att vi vill må så bra som vi bara kan på insidan. Och mycket av att vi ibland kan känna oss otillfreds är på grund av hur samhället ser ut.

Ett sundare samhälle

Vad vi måste lära oss är att försöka bli trygga i oss själva då vi med det blir starkare och kan tackla världens alla problem och frågor. Men ibland gör samhället det svårt. Detta genom att mata oss med bilder om hur vi borde se ut och hur vi borde klä oss. Att försöka avskärma sig är svårt och inte rätt väg. Den rätta vägen är att företagen börjar ta mer ansvar för sina ageranden då det får konsekvenser. Nu börjar modeföretagen att inför mer sunda skyltdockor för att visa på att vi alla människor är olika, och att det även är det som är det vackra.

 

Posted in Okategoriserade
Scroll to top