Behandling mot åderbråck

Något som verkligen kan störa framförallt ur en kosmetisk synvinkel, är så kallade åderbråck. De ser ut som blå-lila snirkliga mönster på benen och kan i värsta fall även göra ont. Men det finns bra behandlingsmetoder för att få bort dem.

fot-ben-åderbråck

I Visby kommer patienter med åderbråck att kunna få en ny behandling, skriver Sveriges Radio. Kirurgavdelningen på sjukhuset där har nämligen köpt en apparat som bränner bort bråcken med radiofrekvens. En behandling med apparaten tar 30-60 minuter och patienten kan åka hem samma dag som behandlingen utförts. Varför man kan åka hem redan samma dag beror på att man använder lokalbedövning istället för narkos. Genom att man inte behöver sövas kan även gamla och sjuka människor få behandlingen utförd. Behandlingen ska heller inte vara lika smärtsam som andra behandlingar på området.

Då bör de behandlas

Men det finns självklart andra typer av behandlingar som kan fungera minst lika bra som den här med radiofrekvens. Exempelvis kan man ta bort åderbråck med hjälp av laser och även genom att ett kemiskt skum sprutas in i venerna. Båda dessa behandlingar kan man få utförda om man väljer att göra en åderbråcksbehandling hos narvakirurg.se. Till den här typen av kliniker så kommer mängder av människor i olika åldrar varje år för att ta bort sina åderbråck. Många väljer att ta bort åderbråcken helt enkelt för att de inte är speciellt snygga. Men det finns även de som får problem och ont av sina åderbråck, rapporterar Yle. Om man är osäker på om man behöver operera sina åderbråck eller inte så kan man tänka att det är dags om:

  • De har en tendens att börja blöda.
  • Man har fått en ytlig blodpropp i åderbråcken.
  • Man har fått pigmentförändringar.
  • Man har haft venösa bensår.

Ibland bra med operation

Men den som är helt emot att ta bort sina åderbråck genom operation kan ha i åtanke att en operation kan minska antalet bensår med hälften efter bara ett par år, skriver Ystads Allehanda. Har man alltså en risk för att åderbråcken ska bilda bensår, är det operation som är den allra bästa hjälpen.

Posted in Okategoriserade
Scroll to top