Det envisa fettet

Hur blir man egentligen av med det där fettet som ansamlas på vissa platser på kroppen men som inte försvinner av varken träning, kost och daglig motion? I dag skriver vi om allt från fettsugning med en snabb lasermetod till att forma om midjan med hjälp av ljudvågor.

alicehemligheterI en artikel i Expressen kan vi läsa om hur man med en ny metod som heter Smartlipo numera kan lösa upp valkar genom att smälta fettet med laser. Det positiva med detta är dock att patienten kan gå hem nästan direkt efter operationen. På detta sätt kan man alltså få bort så kallade fettdepåer – ställen på kroppen där fett ansamlas, och som sedan inte försvinner bort av vare sig träning eller nyttiga dieter. Här kan du läsa mer om ingreppet, från den klinik som först introducerade det i Sverige för närmare sju år sedan: http://www.laserestetik.com/behandlingar-operationer/kropp/fettsugning/smartlipo/. Här kan man även besöka specialistklinikens sida på Facebook.

Ett sätt att få plattare mage, som dessutom går riktigt fort det också, är att testa med ultraljud – alltså ljudvågor som flyttar på fettet för att då forma midjan. I en artikel i Aftonbladet kan vi läsa om hur en kvinna efter två graviditeter fick lös och hängande hud på magen som hon inte alls trivdes med, för att undvika bukplastik provade hon denna metod och fick stort resultat efter fem behandlingar – hela 14 centimeter av omfånget runt midjan hade försvunnit.

Försök med träning och bra mat innan kirurgiska ingrepp

Ja det kanske inte är så kul att leva med en helt annan kropp en är van vid, särskilt när det kommer så plötsligt som efter en eller två graviditeter. Alla har heller inte vare sig råd eller lust att operera sig, medan vissa gärna provar på nya tekniker som laserfettsugningen ovan.

Om man sedan är överviktig och har dåliga matvanor kan det i första hand vara bra att verkligen ta tag i detta först – innan man lägger pengar på operation eller behandlingar. Mycket kan man nämligen göra själv, det är den där sista sträckan med fettdepåer och liknande, som man faktiskt inte kan göra något åt alltid – och det är då man kan få professionell hjälp med detta och få snabbt resultat.

Scroll to top