En frisk hy med lyster

I dag skriver vi om hudvård och hälsa generellt, något som vi tycker på många sätt går hand i hand. Lever man hälsosamt syns det garanterat även i huden, vad gäller friskhet och lyster samt moverkning av för tidigt åldrande.

I Expressen kan vi läsa om hur man kan hjälpa sin hy på vägen till en riktigt frisk och fräsch finish, något man även givetvis kan kombinera med en riktigt bra hudkräm från till exempel http://hudvardsbutik.se/sv/. Det handlar om att leva sunt och tänka lite förnuftigt, något som tar en en lång bit på vägen mot en bättre hälsa och därmed också ett bättre hy och hud.

I artikeln från just Expressen, som vi nämner ovan, listas fem olika knep som är så busenkla att man egentligen inte tänker på att det krävs så lite ibland, bland annat är det för en fin hy viktigt att sova minst sju timmar per natt så at huden hinner återhämta sig och slappna av. En annan sak vi borde ansiktsmask (2)tänka på är att sola mindre eftersom att solen skadar huden och då särskilt hyn i ansiktet som är tunnare och känsligare, samt torkar ut den när vi njuter av den i för stora mängder, med rynkor och pigmentfläckar till följd av det. En tredje punkt är att man ska dricka mycket vatten så att huden får fukt, badda sig torr med handduken försiktigt men för att få upp blodcirkulationen, samt att tvätta ansiktet med ljummet, inte varmt, vatten.

Hälsa och hud – hand i hand

Att leva hälsosamt handlar om att se det hela ur ett holistiskt, helhetsperspektiv, där individens egen upplevelse av välbefinnande är det viktiga, som vi kan läsa om i Svenska Dagbladet. Däri räknas allt som oftast även huden och hyn in, något som är kroppens utvändiga organ och som visar på hur vi mår, även om den inte säger allt givetvis.

Scroll to top