En nygammal favorit

I dag skriver vi om 80-talsklassikern som återigen blivit en storsäljare och som nu är populärare än någonsin, nämligen torrschampot som inte bara fräschar upp håret mellan tvättarna men även ger stadga och stabilitet till håret och frisyren.  

I en artikel i Expressen Hälsoliv kan vi läsa om olika nyheter på hårproduktsfronten som både ger ett fräschare hår samtidigt som det också ger frisyren volym och är bra för miljön med färre hårtvättar, bland produkterna hittas torrshampo och hårpuder, som båda är väldigt populära att använda både av frisörer men också av alla som vill ha en fräschare hårbotten. Många av produkterna som nämns i artikeln innehåller ingredienser som återfuktande risprotein, och silica som absorberar olja exempelvis, men även vårdande gojibär och andra extrakt som ger håret en boost och fräschar upp på samma gång.

När man sedan väljer hur man ska införskaffa hårprodukter som hårpuder och torrschampo kan man del sgöra det i affärer på stan men om man vill spara lite pengar kan man med fördel göra det online – om du vill ha rabatt när du köper produkter från Bangerhead kan du till exempel kolla in Refundmonster där massor av rabatter finns att tillgå.

Uppfinner hjulet på nytt?

I Göteborgs-Posten kan vi vidare läsa att torrschampo är något som upplevs som nytt men som funnits länge för att användas mellan hårtvättar och fräscha upp barret, samt som stylingprodukt i nytvättat hår. Talk eller stärkelse som gnuggas in i hårbotten var bland annat superinne på 1980-talet och nu har den istället beblandats med etanol och bytt formula från burk till sprayflaska. Tekniken är dock densamma, talken absorberar fettet och oljorna som naturligt bildas i hårbottnen. Sedan används torrschamp som ren stylingprodukt eftersom det ger stadga och textur till hårståna, och tupering då inte lika nödvändigt för att få till hållbara uppsättningar. Sedan kan den som har slut på torrschampo i nödfall använda lite bakpulver som uppfräschning, men det ger ju inte en lika fräsch doft helt klart.

Posted in Okategoriserade
Scroll to top