Få finare fransar

Att ha långa och vackra ögonfransar är mångas dröm och därför är det vanligt att förlägna sina fransar. Men den metoden är lite riskabel och det finns andra sätt att få snygga fransar på.

4337563-grey-eye-of-a-woman

I Svenska Dagbladet kan man läsa att ögonfransförlängning kan orsaka allvarliga besvär både för den som utför behandlingen och den som får behandlingen. Det lim som man använder för att sätta fast fransarna innehåller kemikalier som inte är så bra för hälsan. Förra vintern började allt fler fransstylister söka sig till sjukvården med olika typer av besvär som hosta, astma, nästäppa och nysningar. Många hade även fått in patienter med hudreaktioner på ögonlocken, ansiktet och händerna. Både kunder och stylister hade alltså fått besvär från limmet som används. Limmet innehåller flera allergiframkallande ämnen som både är skadliga för luftvägar och hud. När den här typen av lim används i vanliga fall är det under korta perioder och under strikta säkerhetsformer. Men nu har alltså unga personer som inte har någon information om riskerna fått utsättas för långvarig exponering av limmet.

Använd serum istället

Med tanke på hur farligt det här limmet är både för stylisterna och kunderna har antalet personer som vill få sina fransar förlängda minskat lite till antalet. Många börjar leta efter andra sätt att få långa och snygga ögonfransar på. Ett populärt sätt att få längre fransar på som innebär att man får längre fransar i naturen är att använda ett fransserum. Det finns olika serum från olika företag men ett som har fått väldigt bra recensioner är ett från swisslux.se. De senaste åren har det blivit väldigt populärt att ta till sådant här medel och andra typer av semipermanenta produkter, skriver Sydsvenskan.

Bästa mascaratricket

Den som verkligen vill köra den naturliga stilen kan självklart få ögonfransarna att se lite längre ut med hjälp av mascara. På Expressen kan man läsa om ett trick som gör att man trollar fram långa fransar lätt med mascara. Så här går man tillväga:

  • Placera mascaraborsten på mitten av fransraden.
  • Måla fransarna åt sidan till ögats ytterkant.
  • Måla tillbaka dem från sidan till mitten.
  • Göra samma procedur över hela fransraden.
  • Avsluta med den utåtgående rörelsen vid ögats ytterkant.
Scroll to top