Fina vackra tänder

Det finns många saker som påverkar vårt utseende och kan få oss att känna oss snyggare i vardagen, och en del saker är lättare att göra och vissa saker är lite större ingrepp som kräver något mer tid. En av de saker som går snabbt är att typ sminka sig eller ta på sig ett snyggt plagg, och en sak som tar lite längre tid är att fixa sina tänder!

Tänderna är en väldigt viktig del av vår skönhet, vilket du enkelt kan se genom att göra ett litet tankeexperiment. Föreställ dig någon riktigt snygg person som kommer gående på gatan. Ni närmar er varandra, ni får ögonkontakt, och när ni bara är någon meter från varandra öppnar hen munnen i ett leende. Och där sitter fula och ovårdade tänder. Inte så kul va?

Att sköta om tänderna är viktigt

Om man vill ha fina, vita tänder så gäller det att ta hand om dem ordentligt. Det handlar både om att tänka på vad du äter och dricker samt vad du gör hemmavid för att ta hand om tänderna, men det handlar också om vad du gör när du väl har problem med tänderna som behöver lösas. En av de viktigaste sakerna när det kommer till tänderna är mat och dryck, och det är inte många som vet att till exempel kolsyrat vatten fräter på tänderna, vilket är en otrevlig överraskning för alla de som älskar att dricka sitt bubbliga vatten. Distriktstandvården som är en av Stockholms bästa tandläkare har här samlat ihop ett gäng med råd till den som vill veta hur hen bäst ska sköta om mun och tänder när det kommer till det här med mat och drick. Man får ju syraangrepp när man äter eller dricker, men måste man sitta och fasta mellan alla mål? Här är vad de bland annat skriver:

Det går bra att dricka kaffe både på förmiddags- och eftermiddagsfikan, problemet blir om du däremellan fortsätter att dricka kaffe med socker eller en klunk läsk då och då. Dessa kontinuerliga intag leder till problem för tänderna.

Scroll to top