Kom undan billigt på nätet

Idag har e-handeln tagit världen med storm och allt oftare slår fysiska butiker igen och lämnar plats för internets guldgruva av lägre priser och stort sortiment. De flesta har kommit underfund med att det går allt smidigare att handla på nätet och inte minst för alla de olika betaltjänsterna som ligger ute. Folk nöjer sig dock inte med de låga priserna från början, utan kommer på smarta och kreativa sätt att komma undan ännu billigare. Att jaga kampanjer och erbjudanden har blivit lite av en sport för vissa, och med lite list och bra hjälp från schyssta sajter kan man komma undan nästan oförskämt billigt! Vad sägs om gratis?

Att kunna shoppa online uppskattar många ivriga konsumenter idag. Inte bara för att det är bekvämt och öppet dygnet runt, utan också för att det är lättare att få en klar översikt om vilka erbjudanden som finns. Istället för att promenera mellan butiker för att jämföra erbjudanden kan man lugnt klicka sig omkring på internet och få en klar överblick om vem som säljer det billigaste alternativet. Utsuddade gränser i EU, låga fraktkostnader och billig produktion i Kina är det som har underblåst hela köpexplosionen på internet.

Lär dig knepen för att handla fördelaktigt på nätet

Det finns mängder av saker som shoppare kan göra för att komma undan billigt online. Ett av de vanligaste knepen är att bli medlem på sin favoritåterförsäljare och bli erbjuden förmånliga priser, VIP-sale eller andra erbjudanden långt före andra kunder. Att registrera sig som VIP-kund eller medlem brukar vanligtvis inte kosta något och då får man också utskick av nyhetsbrev och annat som kan locka och verka intressant. Ofta får man förtur till rea o.s.v. eller gratis returer och gratis frakt m.m. Det kan alltså löna sig rejält i längden att satsa på att bli en ”internet-handlare”.

Nu börjar det poppa upp allt fler sajter som bevakar kampanjer åt dig, vilket gör att du kan hålla koll på förmåner och erbjudanden till och med från märken du inte hade koll på tidigare. Det kan vara erbjudanden om samples eller kläder, ljudböcker och annat. Prova på-månader och andra rabatter blir alltså synligare här och många väljer istället att gå den vägen.

 

Glöm heller inte att du kan fynda vintage och second-hand på nätet till ännu billigare priser än i butikerna. Kläder, möbler, prylar och annat finns att hitta i internets alla hörn och många sociala medier som Facebook har även Köp-och-Sälj grupper som man kan gå med i. På tal om sociala medier är dessa också ett utmärkt sätt för att följa sitt favoritmärke och de erbjudanden det medför.

Gör fynd via nätet

Målet med e-handel för konsumenter är att få så mycket som möjligt för ett så bra pris som möjligt. Detta behöver inte bara innefatta prylar och kläder utan också flygresor och hotellnätter. En annan fördel är att man via nätet kan hitta saker som alternativ medicin, kosttillskott och andra värdefulla ting som kanske inte alltid går att komma över i Sverige. Tack vare EU inte minst tack vare de ofantligt låga priserna. Även USA ligger långt i framkant men har dock inte lika billiga priser som Asien.

Scroll to top