Shopping online allt vanligare

Att shoppa på nätet blir allt vanligare, och det är kvinnorna som står för den främsta köphetsen så nu letar storföretagen efter nya vägar att tillfredsställa den allt växande e-handelns konsumenter och deras behov.

shoppa online tangentbortEnligt en ny undersökning är det vi kvinnor som kommit att bli mer köplystna än vad männen är och man förklarar detta genom den allt växande e-handeln och nu måste storföretagen ta till nya sätt att tillfredsställa sina konsumenters köpbehov. Till exempel är klädjätten H&M i fullfärd med att utveckla ett modernt system som ska möjliggöra för konsumenterna att handla sina varor online och sedan kunna hämta ut sina köpta varor i en fysisk H&M-butik – vilket redan är möjligt för konsumenter som handlar sina kläder hos butiken Zara, skriver tidningen Veckans Affärer. Men H&M vill inte göra precis som sin konkurrent, man vill nämligen tvista till det hela en aning. Enligt företagets VD Karl-Johan Persson är man just nu i färd med att pröva lite olika alternativ såsom att kunderna ska kunna scanna sina varor i butik och sedan få dem hemskickade och att man ska kunna handla online och sedan kunna returnera eller byta dem i butik med mera. Dock är man ännu inte helt säkra på just vilken förändring i onlineshoppingen som kommer att förändras, men vad man vet säkert är att man kommer förändra. Men några som ligger långt före när mantalar om speciella finesser när det kommer till e-handel så är det Japan. Enligt tidningen Internetworld har man nämligen anammat en rad olika saker som både ska förbättra och förenkla för onlinekonsumenterna i landet:

  • – Via en Instagram-liknande sajt lägga upp bilder på ”dagens outfit” som ens följare sedan kan köpas direkt då bilderna kan kopplas till butiker och på så vis beställas direkt av följarna.
  • – Peronliga handskrivna brev som extra service i enlighet med Omotenashi vilket står för japansk gästfrihet.
  • – Specialboxar för nätshopping. Många hushåll har finessen ”delivery box” som allt man beställer från nätet levereras till.

Konsumenter vill handla billigt

online shoppingNågot som är viktigt för dagens online konsumenter är att handla sina varor billigare än vad man gör när man handlar samma vara eller produkt i butik – och detta är något som snappats upp av en hel del aktörer som hjälper konsumenter att fynda. En av dessa är Gratislandet.  På Gratislandet, till exempel, kan vem som helst hitta fina kampanjkoder att använda i de olika nätbutikerna såsom butikens aktuella erbjudanden om exempelvis fri frakt eller några procents rabatt med mera – utan att detta kostar konsumenten något extra. Detta sätt ger snarare butiker med fler rabatter större fördelar eftersom att man genom denna typ av erbjudanden lätt kan locka till sig återkommande kunder, vilket gynnar både konsumenten som får sina varor lite billigare och butiken som lyckas sälja mer.

Posted in Okategoriserade
Scroll to top