Skönhet, fillers och ungdomens källa

Idag är det allt mer populärt att utföra diverse skönhetsoperationer och ingrepp – och ett av de populäraste av dem alla är att injektera fillers.

Att vara evigt ung och vacker är drömmen för många vilket gör att allt fler, såväl män som kvinnor, väljer att injektera fillers i ansiktet för att bekämpa rynkorna. Vad många dock inte vet är att om något skulle gå snett så är skyddet begränsat vilket länge debatterats. Till exempel skriver man i Göteborgs-Posten om hur den tidigare konsumentombudsmannen Karin Lindell på uppdrag av Socialstyrelsen fått utreda frågan om rättslig reglering av estetiska skönhetsbehandlingar och redan 2012 presenterade hon ett förslag om att alla som utför skönhetsbehandlingar ska ha tillstånd. Vidare föreslog hon även att den som bryter mot de uppsatta reglerna antingen skulle få böter eller rent av fängelsestraff samt att det skulle lagstadgas att patienter även skulle ha rätt att få skadestånd. Dock har detta ej ännu införts vilket gör det ytterst viktig att vara noga när man väljer vilken klinik man utför sitt ingrepp hos. Hos till exempel Narva Derma i Stockholm arbetar bara legitimerad sjukvårdspersonal vilket är något som är väldigt viktigt att titta efter när man väl väljer klinik oavsett vilken behandling man än vill göra. På deras Narva Dermas hemsida som är http://narvaderma.se/ kan man exempelvis läsa om hur man där kan genomgå behandling med såväl IPL och hudvårdslaser som fillers och botox – och det är viktigt att läsa på vad man faktiskt gör vid en behandling så man vet såväl positiva som negativa effekter och vilka risker som en behandling medför.

Alla vill vara unga, eller?

Visst vill vi alla hitta ungdomens källa, men är detta viktigare på vissa platser än andra? Enligt botoxälskaren Anders Petrusson är det till exempel mer populärt i Stockholm än någon annanstans vilket han säger till Dagens Nyheter i en intervju om just botox och dess populäritet. Exempelvis menar han att alla i Stockholm vill se likadana ut och passa in, men så är det nog på andra platser i landet också och alla vill ju faktiskt inte genomföra estetiska skönhetsingrepp – och som tur är finns andra sätt att hålla sig ung. Till exempel tipsar Sveriges Radio om hur man kan göra för att bromsa åldrandet utan fillers och andra injektioner:

  • Rengör huden dagligen.
  • Använd ansiktskräm för att återfukta huden
  • Använd fukt i ansiktet och inte fett.
  • Använd inte tvål, det är för strakt
  • Går att använda gurka, tomat och banan eftersom att dessa är återfuktande och bra för många hudproblem. Exempelvis gurka innehåller 95 procent vatten fullproppade med krom, kisel, järn zink, magnesium, vitaminer vilket kroppen behöver.
Posted in Okategoriserade
Scroll to top