Skönhetsbranschen växer

Att lägga pengar och tid på skönhetsvård blir allt vanligare. I dag går skönhetsbranschen bättre än någonsin och det beror mycket på att folk exempelvis vill ha botox och fillers för att se yngre ut.

ingrepp-skönhet-plastik

Något som blir allt vanligare för kvinnor som män att göra för att se yngre och fräschare ut, är att injicera botox eller fillers.

”Att vara evigt ung och vacker är drömmen för många vilket gör att allt fler, såväl män som kvinnor, väljer att injektera fillers i ansiktet för att bekämpa rynkorna.” Läs mer.

Och just på grund av att det här blivit så oerhört populärt, har branschen ökat sin omsättning enormt de senaste åren. I Göteborgs-Posten kan man läsa att bara omsättningen i Västra Götaland ökat med över 100 miljoner kronor på fem år. Om man ser till den enskilda personen i regionen har hen gått från att ha lagt 89 kronor på olika skönhetsprodukter och behandlingar, till att lägga 154 kronor förra året. Det är framförallt yngre personer som driver på den här utvecklingen väldigt mycket.

Synen på skönhet förändras

Varför fler lägger pengar på skönhetsvård som fillers och annat, beror delvis på att pressen att se ung och snygg ut blir allt hårdare. Unga är mer medvetna om hur de ser ut på grund av sociala medier och olika tv-program. Sedan beror det också på att synen på skönhetsvård har förändrats mycket. Tidigare såg man det som en lyxprodukt som bara de med mycket pengar hade råd med. I dag ser man det snarare som något för att överleva den stressiga vardagen. Man får helt enkelt lite tid för sig själv och kan unna sig själv det.

Scroll to top