Tjejer! Dags att skaffa vevradio?

Allt fler tjejer preppar och det verkar som att kvinnor just fokuserar på kriser som har med klimathotet att göra. Bli inte längre förvånad om du ser att dina väninnor har vevradior, vattenfilter och första hjälpen kit hemma.

Criseq är ett företag som har det största utbudet av vevradio och där skulle man kunna tänka sig att efterfrågan ökat betydligt från kvinnor på senaste tiden. Kanske är det en kombination av oron för coronapandemin tillsammans med den redan befintliga oron för klimatet som har gjort att tjejer i större utsträckning har börjat preppa. Det gäller kvinnor i alla åldrar. Prepping har annars varit lite av en ”manlig nisch” men nu har alltså även kvinnorna entrat marknaden, redo för krisen.

Räddar dig i en nödsituation

Kvinnornas nisch handlar oftast om klimatkatastrofer och liknande nödlägen. Extremväder, torka, orkaner och liknande är det som gör att många förbereder sig med konserver och vevradio ifall elen helt enkelt skulle slockna – och ta för lång tid på sig att komma tillbaka. Vad det är som har gjort att vi har tappat tron på att myndigheterna kan förse oss med förnödenheter är den senaste tidens rapporteringar om att beredskapslagren drastiskt har minskat under åren och att MSB gått ut med varningar om detta.

Kvinnor ställer dessutom andra frågor när det kommer till prepping. Hur ska man till exempel packa en exitbag? Vilka mediciner är bäst att ha på lager? Och vad tusan ska man packa för en bebis? Allt det här kan du få svar på i den här artikeln från Aftonbladet som handlar om en kvinna som har blivit lite av en expert på prepping. Vad säger myndigheterna själva om vad som behövs? De säger själva att man behöver mat, värme, ljus och en vevradio för att ta in nyheter. Hur mycket behöver man bunkra? I alla fall så man klarar sig minst tre dagar utan stöd från myndigheter.

Prepparna blir fler

Rent generellt har preppingrörelen blivit större och allt fler preppar hemma, inte bara de som är ”extrempreppers”. Idag är det vanligt att man har ett litet lager hemma eller undermedvetet håller sitt skafferi någorlunda fyllt. Men ändå kan vi bli påminda om kriserna och hur sårbara vi är: om vi ser tillbaka på början av coronapandemin kanske ni minns hur tomma hyllorna blev på torrvaror som pasta och toapapper. Kanske var det inte bland det första vi tänkte skulle ta slut, men det var vad man bunkrade med och kanske kommer vi lära oss mer om hur vi ska tänka och agera i fortsättningen. Det viktiga är att hålla sig uppdaterad om vad som hjälper, och börja preppa idag. Många menar att redan imorgon kan vara försent. Säg till exempel att det uppdagas på nyheterna att en stor orkan är påväg till Sverige. Redan när nyheten lanseras kommer affärerna tömmas på det du hade tänkt bunkra med. Var därför alltid steget före! Läs på mer om vad som behövs, för kanske vore en vevradio ändå inte så dumt?

Posted in Okategoriserade
Scroll to top