Undvik solen i sommar

Under sommaren är det lätt att huden blir röd och irriterad av solens strålar vilket torkar ut och gör huden föråldrad. Därför är det viktigt att skydda sin hy.

Det bästa under sommaren är sol, bad och värme men detta sliter otroligt mycket på vår hy så det är viktigt att inte glömma bort att smörja in sig med vårdande SPF solskyddsfaktor över hela kroppen. Solskyddsfaktor med hög SPF skyddar huden mot solen farliga UV-strålar vars kändaste effekt är vår solbränna men som vid långvarig exponering i solen orsakar hudcancer. Sålunda får man inte glömma bort att lägga ett tunt lager solskydd i ansiktet innan man sminkar sig eftersom att UV-strålar enkelt tränger igenom foundation och puder. För att inte sminket ska blir en oljig gegga i ansiktet under dagen kan det vara bra att bara använda puder och om man vill vårda huden extra mycket är ett bra tips att använda mineralsmink. Billigt mineralsmink och bra solskydd går att hitta och beställa online så man behöver inte heller springa runt i massa olika butiker i värmen för att leta fram produkterna. Sen kan det även vara bra att satsa på en stor och snygg solhatt för att skydda ansiktet ännu mer och samtidigt skydda sitt hår från att bli alltför solblekt.

Varför använda smink på sommaren?

Många väljer att strunta i sminket under sommarhalvåret och istället satsa på att skaffa sig en solbränna i ansiktet. Det negativa med detta är att man även ofta struntar i sin solskyddsfaktor vid dessa tillfällen och hyn i ansiktet som är extra mottaglig för de farliga UV-strålarna blir därför mer utsatt. På lång sikt leder solbränd hy till rynkor och i värsta fall cancer så det är särskilt viktigt att skydda just ansiktet. Dessutom skyddas ansiktet av sminket eftersom det ger ett skyddande lager över ansiktet och idag innehåller många sminkprodukter SPF så glöm inte att om man bara har på sig lite mineralsmink så minskar risken för cancer!

 

Posted in Okategoriserade
Scroll to top